سیستم نظارت تصویری از گذشته تا کنون مسیر طولانی طی کردهاست. اولین سیستم نظارت تصویری توسط سه مهندس آلمانی طراحی و در سال 1942 برای نظارت بر پرتاب موشک استفاده شد. و اولین سیستم دوربین نظارت تصویری در اواخر دهه 1940 در ایالات متحده نصب شد. از آن به بعد و تا سال 2014 بیش از 245 میلیون دوربین فیلمبرداری در سراسر جهان در حال استفاده بود. با توجه به سابقه طولانی این سیستمها، تحولات و پیشرفتهای بسیار زیادی در این حوزه صورت گرفته است. اطلاع از این پیشرفتها و آخرین دستاوردها و تکنولوژیها در سیستمهای نظارت تصویری میتواند کمک شایانی به مدیران و کارشناسان در انتخاب و پیادهسازی یک سیستم نظارت تصویری داشته باشد.
سیستم های نظارت تصویری ابزاری الکترونیکی برای تماشای شخص یا چیزی هستند. که به دیدبانی و ثبت وقایع، حوادث و رویدادها از محیط مورد نظر، چه در زمان حضور با در غیاب شما میپردازند. این نظارت اکثرا توسط انواع دوربینهای مداربسته آنالوگ و تحت شبکه و دستگاههای ضبط خودکار انجام میپذیرد. بیشترین استفاده از این سیستمها نیز به صورت سیستم نظارت تصویری تحت شبکه است.
سیستم نظارت تصویری تحت شبکه، سیستمی متشکل از یک یا انواع دوربین مداربسته در شبکه است که اطلاعات صوتی و تصویری گرفته شده را به مکان خاصی ارسال میکنند. این تصاویر در دسترس عموم نیستند. و برای نظارت به صورت زنده یا ضبط و ذخیرهسازی، به مکانی مرکزی منتقل میشوند.
تجهیزات اصلی لازم برای سیستم نظارت تصویری شامل دوربینهایی برای ضبط تصاویر و نوعی دستگاه ضبط یا سرویس نظارت است. از جمله تجهیزات جانبی نیز بلندگوهای صوتی یک و دو طرفه هستند که هر روز محبوبیت بیشتری پیدا میکنند.
وقتی صحبت از دوربینهای نظارت تصویری میشود، دو نوع دوربین اصلی وجود دارد. در بین این دو دسته نیز گزینههای مختلف وجود دارد که میتوانید انتخاب کنید. دو نوع دوربین نظارتی موجود، دوربین آنالوگ و دوربین دیجیتال (IP) هستند. سیگنالهای ارسالی از یک دوربین آنالوگ را میتوان با دستگاه DVR ضبط کرد، همچنین میتوان آن را به سیگنال دیجیتال تبدیل و در رایانه ذخیره کرد. اما سیستمهای نظارتی مبتنی بر IP شامل دوربین تحت شبکه، سرور ذخیرهسازی یا دستگاه NVR و نرم افزار مشاهده زنده تصاویر میباشد.
دوربینهای نظارت تصویری IP از یک سیگنال دیجیتال برای انتقال تصاویر استفاده میکنند بنابراین نیازی به تبدیل سیگنال ندارند. این امر باعث سهولت در ذخیره اطلاعات در رایانه میشود. همچنین میتوان از تکنولوژی وایرلس برای انتقال تصاویر در دوربینهای IP استفاده کرد. وضوح دوربین دیجیتال نیز بیشتر از دوربین آنالوگ است. تصاویر دیجیتالی با حداکثر 11 مگاپیکسل در دسترس هستند که خواندن پلاکها را امکانپذیر میکند. اما حتی با بهترین دوربین آنالوگ، هرگز نمیتوانید پلاک بخوانید.
هم اکنون شرکت بَرازمان سپهر پویا صنعت با در اختیار داشتن افراد متخصص قادر به طراحی و اجرای سیستم های دوربین مدار بسته به صورت کاملا حرفه ای می باشد.
از مزایای اصلی سیستم نظارت تصویری می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- افزایش احساس امنیت
- ایجاد بازدارندگی و کاهش جرایم و سرقت
- کاهش احتمال خسارت و وندالیسم
- دسترسی از راه دور
- صرفهجویی در زمان، تشخیص تهدید و … با استفاده از سیستمهای نظارت تصویری هوشمند
- افزایش بهرهوری در محیط کار
- کمک به اتخاذ تصمیمات صحیح
- کاهش نیاز به استخدام پرسنل امنیتی اضافی
- کنترل سناریوها و فعالیتها
- جمعآوری شواهد